Pudding z tapioki z malinami   

    

Tapioka bardzo fajnie odkwasza organizm, gdyż jest źródłem: wapnia, żelaza, magnezu, potasu, fosforu, sodu oraz cynku. Pięknie odżywia włosy, skórę i paznokcie. 

Dodatkowo zawiera witaminę B6, A oraz jest źródłem skrobi opornej, która doskonale działa na jelita przyczyniając się do wzrostu dobroczynnej flory bakteryjnej.         

Czas przygotowywania: 10 minut                                                                  

Wartość odżywcza 1 porcji : 301 kcal

Składniki:

3 łyżki tapioki

1 łyżka ksylitolu lub cukru pudru

¾ szklanki mleka kokosowego lub innego mleka roślinnego

100 ml wody

  Sposób przygotowania puddingu:

  1. Mleko kokosowe razem z wodą, ziarenkami tapioki, ksylitolem, mlekiem roślinnym  mieszamy w garnku oraz przez 10 minut podgrzewamy na kuchni mieszając aż kuleczki zrobią się przezroczyste.
  2. Podajemy z malinami lub innymi owocami na ciepło lub zimno.     

Smacznego !!!