Kaszotto z kaszy jaglanej z warzywami      

    

Fajnie regeneruje oraz odkwasza organizm po zimie. Przepis jest prosty oraz szybki w przygotowaniu. z ogólnie dostępnych składników w większości sklepów.  

Czas przygotowywania: 10 minut                                                                  

Wartość odżywcza 1 porcji : 230 kcal

Składniki:

garść BIO szpinaku BABY

garść mix młodych listków ( rukoka, botwinka)

1 młoda marchewka (starta na tarce o grubych oczkach)

½ długiego ogórka (starty na tarce w talarki)

¼ papryki czerwonej (pokrojona w kostkę)   

2 łyżki żurawiny 

2 łyżki pestek dyni zblanszowanych na suchej  patelni

3 łyżki fasoli „JAŚ” z puszki 

3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej

DRESSING:

Oliwa z oliwek wymieszana z octem jabłkowym  oraz sokiem z cytryny. Tak przygotowany dressing może stać w lodówce w opakowaniu szklanym do dwóch tygodni. Uwaga! Jeśli zależy Tobie na szybszym spaleniu tkanki tłuszczowej to zastosuj olej lniany. 

 Sposób przygotowania sałatki:

Wszystkie składniki układamy na talerzu, następnie mieszamy razem  i polewamy warzywa z kaszą jaglaną 2 łyżkami dressingu.

Smacznego !!!