Kaszotto z kaszy jaglanej z warzywami
Fajnie regeneruje oraz odkwasza organizm po zimie. Przepis jest prosty oraz szybki w przygotowaniu. z ogólnie dostępnych składników w większości sklepów.
Czas przygotowywania: 10 minut
Wartość odżywcza 1 porcji : 230 kcal
Składniki:
garść BIO szpinaku BABY
garść mix młodych listków ( rukoka, botwinka)
1 młoda marchewka (starta na tarce o grubych oczkach)
½ długiego ogórka (starty na tarce w talarki)
¼ papryki czerwonej (pokrojona w kostkę)
2 łyżki żurawiny
2 łyżki pestek dyni zblanszowanych na suchej patelni
3 łyżki fasoli „JAŚ” z puszki
3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
DRESSING:
Oliwa z oliwek wymieszana z octem jabłkowym oraz sokiem z cytryny. Tak przygotowany dressing może stać w lodówce w opakowaniu szklanym do dwóch tygodni. Uwaga! Jeśli zależy Tobie na szybszym spaleniu tkanki tłuszczowej to zastosuj olej lniany.
Sposób przygotowania sałatki:
Wszystkie składniki układamy na talerzu, następnie mieszamy razem i polewamy warzywa z kaszą jaglaną 2 łyżkami dressingu.
Smacznego !!!