
Zajmuję się prowadzeniem warsztatów oraz wykładów dietetycznych dla dzieci poprzez praktyczne przygotowywanie posiłków.
Warsztaty żywieniowe, jakie prowadziłam w ramach projektu – Master Chief, a które realizowałam razem z Fundacją Edukacja dla Przyszłości cieszyły się w szkole ogromnym zainteresowaniem ze strony dzieci, jak również rodziców.
Moja praca polegała na opracowywaniu scenariuszy żywieniowych oraz prowadzeniu zajęć, na których dzieci uczą się, jakie produkty wprowadzać jako zamienniki do swojego zdrowego sposobu odżywiania. Prowadząc takie zajęcia dbam, aby większa jej część była prowadzona w sposób praktyczny, ponieważ dzięki temu dziecko łatwiej zapamiętuje posiłki co w konsekwencji przekłada się na prawidłowe wybory żywieniowe.
Jest to nie lada wyzwanie, ale sprawia mi niesamowitą przyjemność i satysfakcję, kiedy dziecko z niejadka przekształca się w dziecko jedzące prawie wszystko.
Zajmuję się również prowadzeniem warsztatów dietetycznych oraz kulinarnych dla dorosłych (mam doświadczenie w pracy w cateringu dietetycznym).
Jestem wszechstronna biorąc pod uwagę moje kompetencje oraz szeroką wiedzę z zakresu dietetyki. Ze swoimi wykładami o zdrowym odżywianiu gościłam w Klubach Seniora oraz przeprowadziłam specjalistyczne warsztaty dietetyczne dla osób chorujących na tarczyce.
Zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami z klientem warsztaty dietetyczne mogą przybrać formę zajęć teoretycznych lub praktycznych. Jednak bardzo lubię i namawiam klienta do warsztatów praktycznych (na przykład zajęcia z gotowania w Thermomix), ponieważ wtedy tak naprawdę zdobyta wiedza teoretyczna wdrożona jest w sposób praktyczny, a o to tak naprawdę chodzi w zdrowym odżywaniu oraz kształtowaniu prawidłowych nawyków żywieniowych
W zależności od miejsca oraz oczekiwań klienta czas trwania wykładu dietetycznego może być różny. Organizowane przeze mnie warsztaty dietetyczne mają zróżnicowaną tematykę. Istnieje możliwość dla Klienta dobrania indywidualnego tematu spotkania w zależności od grupy docelowej oraz oczekiwań biznesowych.
